Kuidas saame aidata?

Abikeskus Autorent Abi auto omanikule GoMore rendi ajal tekkinud parkimis- või kiirustrahvide käsitlemine

GoMore rendi ajal tekkinud parkimis- või kiirustrahvide käsitlemine

GoMore autoomanikuna on oluline mõista oma kohustusi ja menetlusi, mida tuleb järgida, kui sinu rentnik saab parkimis- või kiirustrahvi rendi ajal või pärast seda. Nõuetekohane suhtlus ja selged juhised võivad selliste probleemide tõenäosust märkimisväärselt vähendada. Siin on kirjas, mida pead teadma, et neid olukordi tõhusalt hallata.

Rentniku vastutus trahvide eest

Rentnikud vastutavad kõikide rendi ajal ja potentsiaalselt ka pärast rendiperioodi tekkinud trahvide eest. See hõlmab parkimis- ja kiirustrahve. Omanikuna peaksid sa selle vastutuse rentnikule enne rendi algust selgelt edastama.

Selge parkimisteabe esitamise tähtsus

Et minimeerida võimalust, et sinu rentnik saab parkimistrahvi, on oluline anda üksikasjalik parkimisteave:

  • Parkimise asukoht ja eeskirjad: Täpsusta selgelt, kuhu auto tuleks parkida, märkides ära kõik parkimislubade nõuded või parkimispiirangud. See võib hõlmata tänavapuhastuse ajakavasid, ainult loaga parkimisega alasid ja piiritletud kellaaegu.

  • Detailsed juhised: Paku selged, üksikasjalikud juhised parkimiseeskirjade kohta oma sõiduki tavapäraste parkimiskohtade piirkonnas ja kõikides teadaolevates piirkondades, kuhu nad võivad reisida. Rentnike hea informeerimine võib vältida arusaamatusi ja põhjendamatuid trahve.

Toimingud trahvi saamisel

Omavaheline arveldamine

Sinul ja rentnikul on alati võimalus trahv või parkimistrahv omavahel ära klaarida. Rentnik jääb siiski vastutavaks trahviga seotud hilinemistasude eest, kui ta ei maksa seda tähtajaks, eeldusel, et oled teda trahvist teavitanud.

Trahvide käsitlemise kord

  1. Maksa trahv ära:

    • Lisatasude või meeldetuletuste vältimiseks on soovitatav, et sina, omanik, maksaksid trahvi esialgu ära.
  2. Kulude hüvitamine:

    • Pärast trahvi tasumist täida lisakulude vorm. Selle leiad oma auto profiili alt, liikudes jaotisse Sinu autod > Kahjud ja nõuded > Alusta kulutaotlust või mine lihtsalt vastutava rentniku rendile.
    • GoMore kannab seejärel trahvisumma sinu profiilile, kust saad selle oma pangakontole kanda.
  3. GoMore tegeleb rentnikuga:

    • Kui oled trahvist teatanud ja selle tasunud, võtab GoMore ülejäänud juhtumi puhul rentnikuga lahendamise enda peale, et tagada trahvi summa sulle hüvitamise.

Dokumenteerimine ja teavitamine

  • Säilita andmed Säilita kõik trahvi maksmisega seotud andmed ja kviitungid. See hõlmab trahvi ennast, maksetõendit ja kogu rentnikuga trahvi kohta peetud kirjavahetust.

Kokkuvõtteks

Detailse parkimisteabe esitamine on ennetatav samm, mis võib parkimisrikkumiste ohtu oluliselt vähendada. Parkimis- ja kiirustrahve viivitamata ja kooskõlas GoMore'i juhistega hallates kaitsed end tarbetute kulude eest ning tagad, et vastutus on selgelt määratletud ja täidetud. Selline lähenemine hoiab mitte ainult administratiivküsimused korras, vaid säilitab ka õigluse ja vastutuse sinu renditehingutes GoMore'is.

Kas said küsimusele vastuse?