Kuidas saame aidata?

Abikeskus Leasing GoMore Leasing Arusaamine erinevusest ettemaksu ja tagatisraha vahel

Arusaamine erinevusest ettemaksu ja tagatisraha vahel

Liisingulepingu sõlmimisel on oluline mõista kaasnevaid finantskohustusi, eriti ettemaksu ja tagatisraha rolli. Neid termineid kasutatakse sageli vaheldumisi, kuid autoliisingu kontekstis on neil erinev eesmärk.

Mis on ettemakse?

  • Eesmärk: Ettemakse on esimene makse, mille teed liisingulepingu sõlmimisel. See makse tehakse enne auto tellimist ja sinu jaoks ettevalmistamist.

  • Mõju igakuistele maksetele: Ettemakse tegemine vähendab sinu igakuiseid liisingumakseid, muutes selle kulutõhusaks võimaluseks, kui sul on kohe raha käepärast.

  • Mittetagastatav: Erinevalt tagatisrahast ei tagastata ettemakset liisinguperioodi lõpus.

  • Muutlikkus: Ettemakse suurus sõltub konkreetsest automudelist ja pakkumise tingimustest. Kõik automudelid ei nõua ettemakset; see on liisingupakkumises selgelt välja toodud.

Mis on tagatisraha?

  • Eesmärk: Tagatisraha makstakse mõne automudeli puhul ettemakse asemel. See toimib liisinguettevõttele tagatisena.

  • Tagastatav: Tagatisraha tagastatakse auto tagastamisel täies ulatuses, eeldusel, et auto on näiteks kahjustusteta ja ette nähtud läbisõidupiirangut pole ületatud.

  • Summa: Nagu ettemakse, varieerub ka tagatisraha suurus sõltuvalt automudelist ja see on täpsustatud liisingupakkumises.

Esialgse makse ja tagatisraha võrdlus

Kuigi nii esialgne makse kui ka tagatisraha on auto liisimisega seotud ettemaksed, on neil erinev eesmärk ja erinev mõju sinu rahaasjadele:

  • Ettemakse vähendab sinu igakuiseid liisingukulusid, kuid seda ei tagastata.
  • Tagatisraha kindlustab liisingut, kuid on lepingu tingimuste kohaselt täielikult tagastatav, eeldusel, et ei esine kahjustusi ega lepingutingimuste rikkumisi.

Liising ilma ettemakseteta

Mõnel juhul pakub GoMore liisinguvõimalusi, kus ei ole vaja ettemakset ega tagatisraha. Need võimalused on liisingupakkumises selgelt esile tõstetud, pakkudes lihtsat võimalust auto liisimiseks ilma esialgse rahalise koormuseta.

Esialgse makse, tagatisraha või muude sinu autoliisinguga seotud konkreetsete tingimuste kohta lisateabe saamiseks võta julgelt meiega ühendust. Oleme siin, et aidata sul mõista kõiki sinu liisingulepingu aspekte ja tagada läbipaistev ning rahuldust pakkuv kogemus.

Kas said küsimusele vastuse?

Kas sul on veel küsimusi?

Võta meiega ühendust